12 Temmuz 2010 Pazartesi

Şarkılarla Geçtim Aranızdan / Kazım İçin Bir Film (2007) - Kazım Koyuncu

0 yorum


Şarkılarla Geçtim Aranızdan filmi; Kazım Koyuncu adına yapılan belgesel tadında izlenmesi gereken bir film. Onu tanımak, bilmek, görmek, unutmamak, .. için bu filmi mutlaka seyredin. Filmi aşağıdan linkler aracılığı ile indirebilirsiniz.

http://www.kazimkoyuncufilmi.com/

Tür : Belgesel
Yönetmen : Ümit Kıvanç
Yapım : 2007, Türkiye
Süre : 3,5 saat

Filmin Konusu
Kazım Koyuncu, tam da bu memleketin en çok ihtiyaç duyduğu insanlardandı. Memleket bunu ne kadar fark etti, bilemiyoruz. Ama ben öyle düşündüm. Kazım'ı Zuğaşi Berepe zamanından beri izliyor, günün birinde önemli ve yeni bir müzikal açılım getireceğine güveniyordum. Ama beni bir "Kazım filmi" yapmaya, bunun için iki yıl uğraşmaya, arada evim soyulup filmin yapılmış iki saati aşkın bölümünü kaybetmeme rağmen işe yeniden sarılmaya yönelten şey sadece onun müziği değil. Bu memleketin en çok ihtiyaç duyduğu ama ne yazık ki, kolay kolay yetiştiremediği insan tipinin harika bir örneği olarak gördüm onu.

Peki niye o kadar gerekli bir insan? Onu üç buçuk saate yaklaşan süresi içerisinde üzerinde günlerce düşünmediğim, daha iyi yapabilmek için defalarca uğraşmadığım hiçbir dakikası bulunmayan ve Kazım'ın hayatına ve anısına yakışırlığını durmadan yeniden sınadığım bir filmle anlatmaya çalıştım; bu yüzden burada söze dökmeyeceğim.

Filmde de size bunu sadece Kazım anlatacak. Bir belgesel olarak değişik iddialar taşıdığını söylemekten kaçınmayacağım bu filmde, Kazım’ın ardından yapılmış konuşmalar, üstüne söylenmiş sözler falan yok. Sadece kendi konuşuyor, çeşitli dönemlerdeki grup arkadaşlarıyla birlikte çalıyor, söylüyor. İkinci sebebimse çok özel, biraz da tuhaf. Hiç tanışmadığım halde, onu kaybettiğimizde bir arkadaşımı kaybetmişçesine üzüldüm. Üzüntümün çokluğundan sözetmiyorum; bir arkadaşımızı kaybettiğimizde hissettiğimiz şey, başka üzüntülerle karıştırılmayacak kadar farklıdır.

Film ve yapılış süreci üstüne anlatmak istediklerim yeralıyor. Bunların yanısıra, Kazım'ın müziği üzerine düşündüklerimi yazdım. Filmde çevirisiz yeralan Lazca parçaların çevirilerini de okuyabilirsiniz. Ayrıca film hakkında biryerlerde birşeyler çıkarsa onların linklerini vereceğim, yapılacak gösterimleri duyuracağım. Kazım, şarkılarla aramızdan geçti. Ne yazık ki hakikat bu. Geçip gitmesin istiyorum.


şarkılarla geçtim aranızdan, şarkılarla geçtim aranızdan izle, şarkılarla geçtim aranızdan filmi, şarkılarla geçtim aranızdan indir, şarkılarla geçtim aranızdan download, şarkılarla geçtim aranızdan belgesel, şarkılarla geçtim aranızdan full izle, şarkılarla geçtim aranızdan online izle, şarkılarla geçtim aranızdan film, şarkılarla geçtim aranızdan filmi izle, şarkılarla geçtim aranızdan müzik, şarkılarla geçtim aranızdan kazım koyuncu, online sinema izle, ...

0 yorum: