15 Temmuz 2010 Perşembe

İnat Hikayeleri - Sinema İzle

0 yorum

Kış aylarında köyün şehirle ulaşımını sağlayan Kızakçı Daşo'nun at kızağına kırmızı bir minibus rakip çıkar. kızakçı kışın buz tutan Çıldır gölü üzerinden kestirme gittiğinden minibüsün göle giremeyeceğini ve yeni rakibinin kendisinden hızlı olamayacağını iddia etmektedir.Oysa minibüsçü'nün bu inatlaşmadan galip gelmek için başka bir planı vardır.

Bu ikilinin arasında yarış devam ederken kızak ve minibüsün yolcularından tanınmış aşıklar ve hikaye anlatıcıları da bu kıyasıya yarışa katılmışlar ve İNAT üzerine birbirinden güzel öyküler anlatmaktadırlar.

Gülmeyi ve ağlamayı içiçe sunan bu filmin Anadolu Halk Edebiyatınının,"Aşıklama" "Doğaçlama" yöntemini sinemaya taşıyan ilk film örneğidir.

İnat Hikayeleri (2003)
  • Tür: Belgesel
  • Yönetmen: Reis Çelik
  • Oyuncular: Tuncel Kurtiz,Ali Başkan,Aslı Sulan,Kemal Gültekin,Sabri Tutal
  • Yapımcı: Reis Çelik
  • Süresi: 1 saat 28 dk


inat hikayeleri, inat hikayeleri izle, inat hikayeleri filmi, inat hikayeleri filmi izle, inat hikayeleri indir, inat hikayeleri download, inat hikayeleri full izle, inat hikayeleri indirmeden izle, inat hikayeleri full izlee, inat hikayeleri filmini izle, inat hikayeleri reis çelik, inat hikayeleri ramiz dayı, inat hikayeleri tuncel kurtiz, tuncel kurtizin filmleri, ...

0 yorum: