15 Temmuz 2010 Perşembe

Harry Potter ve Sırlar Odası

0 yorum

Harry Potter ve Sırlar Odası Filminin Konusu

Filmin ilk bölümü olan ‘Felsefe Taşı’ yalnızca fantastik konusu ve gişe başarısıyla gündeme gelmemiş, satanist öğretiler içerdiği iddiasıyla Amerikalı Hristiyanlar Topluluğu tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Tabii saçlarını Harry gibi kestiren binlerce çocuğu ve Rowling’i fikirlerini çaldığı gerekçesiyle mahkemelik eden yazarı da unutmamak gerek.


‘Sırlar Odası’nda Daniel Radcliffe’in canlandırdığı Harry Potter, izleyicinin ilk kez tanışacağı ev cini Dobby tarafından okula dönmesinin kendisi için tehlikeli olacağı konusunda uyarılıyor ancak başına gelecekleri yakından görmek için okula geri dönmeye karar veriyor. Bu kez ortada teker teker taşa dönen öğrenciler sözkonusu ve bundan sorumlusuysa gizemini korumakta.


SIRLAR ODASI

Kötü bir yaz geçiren Harry, kendini en yakın arkadaşları Ron Weasley ve Hermione Granger tarafından da unutulmuş hissetmektedir - çünkü bir tek mektubuna bile yanıt vermemişlerdir. Sonra, aniden ve gizemli bir şekilde, ev cini Dobby, Harry’nin yatak odasında ortaya çıkar ve istekli büyücünün Hogwarts’a geri dönmeye yeltenmesi halinde çok büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacağı konusunda onu uyarır.

Ancak cinin muzip çabalarına rağmen, her zaman kararlı olan Harry, Dursley’lerin kasvetli pençelerinden Ron ve erkek kardeşleri tarafından kurtarılır - uçan bir arabanın yardımıyla! - ve Weasley evinin sıcaklığıyla karşılanır.

Ancak Harry ve Ron’un şüpheli bir biçimde Peron Dokuz Üç Çeyrek’e girmeleri ve onları okula götürecek Hogwarts Ekspresi’ne binmeleri engellenince, onları okuldan atmak için bahane arayan Profesör Snape’in gazabına maruz kalmamak amacıyla, yeni ders yılı başlangıcına geç kalmamak için acil önlemler alırlar. Bu arada, Harry’nin ilk yıl sergilediği kahramanlıklarla ilgili haberler tüm Hogwarts’a yayılmıştır ve Harry kendini birden istenmeyen bir ilginin tam ortasında bulur.

Kibirliliği yüzünden gölgede kalan Karanlık Sanatlara Karşı Savunma Profesörü Gilderoy Lockhart, Harry’nin uzak durduğu ilgiyi arzulamakta ve Hogwarts’ın genç kahramanıyla dostluk kurmak için aşırı bir çaba göstermektedir. Ancak Lockhart bile okulu saran kaypak ve uğursuz dehşete bir açıklama getirememekte ya da çözüm bulamamaktadır.

Şimdi tüm gözler Harry’nin üzerindedir ve arkadaşı olarak bildikleri bile ondan şüphe duymaktadır. Elbette Ron ve Hermione ve tüm dikkati yeni gizemli günlüğüne çevrilmiş olan kırılgan genç Ginny dışındaki herkes.

Filmde Profesör Snape (Alan Rickman) ve Draco Malfoy (Tom Felton) ondan nefret etmeye devam ederken Harry maceralarına en iyi arkadaşları Weasly (Rupert Grint) ve Hermione (Emma Watson), ile birlikte atılıyor. Bu arada Hogwarts’a yeni katılanlar arasında Kenneth Branagh tarafından canlandırılan ünlü yazar Gilderoy Lockhart da var.

İlkinde olduğu gibi Chris Columbus tarafından yönetilen filmde Daniel Radcliffe, Toby Jones, Rupert Grint, Emma Watson, Kenneth Branagh ve John Cleese gibi isimler rol alıyor.


Harry Potter ve Sırlar Odası ~ Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
  • Tür: Aile, Casusluk, Fantastik, Gençlik, Gizem, Macera
  • Yönetmen: Chris Columbus
  • Oyuncular: Emma Watson,Daniel Radcliffe,Rupert Grint,Alan Rickman,Bonnie Wright
  • Yapımcı: John Williams
  • Süresi: 2 saat 41 dk

Harry Potter ve Sırlar Odası, Harry Potter ve Sırlar Odası izle, Harry Potter ve Sırlar Odası filmi, Harry Potter ve Sırlar Odası beyazperde, Harry Potter ve Sırlar Odası sinemalar, Harry Potter ve Sırlar Odası intersinema, Harry Potter ve Sırlar Odası filmi hakkında, Harry Potter ve Sırlar Odası filminin konusu, Harry Potter ve Sırlar Odası oyuncuları, Harry Potter ve Sırlar Odası online izle, Harry Potter ve Sırlar Odası indirmeden izle, Harry Potter ve Sırlar Odası serisi, Harry Potter ve Sırlar Odası filmini izle, Harry Potter ve Sırlar Odası full izle, Harry Potter ve Sırlar Odası filmi, Harry Potter ve Sırlar Odası hd izle, Harry Potter ve Sırlar Odası türkçe izle, Harry Potter ve Sırlar Odası türkçe dublaj, ...

0 yorum: