13 Temmuz 2010 Salı

Cennetin Krallığı - Kingdom of Heaven (Sinema İzle)

0 yorum

Cennet’in Krallığı Filminin Konusu

Düşmanlarınıza korkmadan karşı durun. Ölümünüze sebep olsa da doğruyu söyleyin. Güçsüz olanı koruyun ve yanlış yapmayın. Bu sizin yemininizdir...”

Yönetmen Ridley Scott destansı hikaye anlatım tarzı ile ve Gladiator, Blade Runner ve Black Hawk Down filmleri ile kendisine hayran kitlesi yaratan ender yönetmenlerden biri. KINGDOM OF HEAVEN’da dünyaya yeni şeklini veren ve Avrupa ile Doğu arasında 200 yıl süren Haçlı Seferlerini konu ediyor. Hikaye genç bir Fransız köylüsünün kaderinin bir şövalye olduğunda nasıl değiştiğini ve bir kahramanın başka insanların kaderlerini de nasıl değiştirdiğini anlatıyor.

Orlando Bloom filmde Balian adında bir demirci ustasını canlandırıyor. Ailesini ve inancını kaybeden acılı bir baba... Dini savaş uzak ve kutsal topraklarda devam etmekte onu ve kaderini ise büyük bir drama doğru yönlendirmektedir. Kaderi Balian’ın büyük bir şövalye olmasını sağlayacaktır. Ibelin’li Godfrey (Liam Neeson) Doğu’da savaştığı Haçlı Seferlerinden vatanı Fransa’ya dönmüştür. Balian’ın babası olduğu ortaya çıkınca, Godfrey gerçek şövalyeliğin ne olduğu hakkında oğlunu yetiştirecek ve onu kıtalararası destansı bir yolculuğa çıkaracaktır.

Jerusalem’de o günlerde 2inci ve 3üncü Haçlı Seferleri arasında kırılgan ve her an sonlanabilecek bir ateşkes ilan edilmiştir. Kudüs Kralı IV Baldwin (Edward Norton) barışa ve halkına bağlılık yemini etmiştir. Ibelin’in ölmeden önce kılıcını ve yeminini teslim ettiği oğlu tıpkı babası gibi Kudüs’ü her tür kötülükten korumak için yola çıkmıştır.

Ölüme çok yaklaştıkları bir deniz kazasına rağmen güçlükle ulaştıkları Kutsal Şehir’de Balian kılıç maharetleri sayesinde kendine kısa sürede bir ün yapar ve bu arada Kral’ın kızkardeşi güzel Sybilla (Eva Green)nın saygı ve hayranlığını da kazanır. Ancak Balian kendine düşman da kazanmıştır... Özellikle Sybilla’nın kocası, Templar Şövalyelerinin küstah lideri Guy de Lusignan’ın ve kralın danışmanı Tiberias’ın (Jeremy Irons) düşmanlığını. Balian kılıcını alır ve tarihe adım atar.

Ridley Scott’tan modern bir destan... Kingdom of Heaven, idealleri uğruna savaşan bir şövalyenin gözünden dünya tarihinin çok önemli bir dönemini kapsayan Haçlı Seferlerini anlatıyor. Tarihsel olayları bir insanlık dramının fonu olarak kullanan Scott, Oscar Ödülü’nü de Gladiator filmiyle bu tarz kurgusunu kullanarak kazanmıştı. Ödüllü yönetmen bu kez eski çağların mistik şövalye ruhunu bin yıl önce Müslümanlar ve Hristiyanlar arasında yaşanan bir döneme giydirerek günümüzdeki yankılarına ulaşmaya çalışıyor.

Scott ile birlikte çalışmaya başlayan senarist William Monahan 3üncü Haçlı Seferleri öncesi Kudüs’ü anlatan hikayesinde Kutsal toprakların Avrupa’lı şövalyeler tarafından yönetildiği günleri tekrar gözler önüne seriyor.Hikayenin merkezinde Balian’lı Ibelin adında kahraman bir şövalye var ve Kudüs’teki Hristiyanları Selahaddin adındaki müslüman komutanın saldırılarına karşı korumaya ve barışa yönlendirmeye yemin ediyor.

Yönetmen :Ridley Scott
Senaryo :William Monahan
Oyuncular :Martin Hancock, Michael Sheen, Nathalie Cox, Eriq Ebouaney,Jouko Ahola
Filmin Türü :Dram, Romantik
Orijinal Adı :Kingdom of Heaven
Yapım Yılı :2005
Yapım Ülkesi :ABD / İspanya / İngiltere
Orijinal Dili :İngilizce/Arpça/Almanca
Filmin Süresi :145 dakika
Vizyon Tarihi :06.05.2005


cennetin krallığı, cennetin krallığı izle, cennetin krallığı filmi, cennetin krallığı filmini izle, cennetin krallığı full izle, cennetin krallığı online izle, cennetin krallığı kesintisiz izle, cennetin krallığı film izle, cennetin krallığı fragman, cennetin krallığı filminin konusu, cennetin krallığı filmini izlemek için, cennetin krallığı filmini izlemek istiyorsanız, cennetin krallığı filminde oynayan oyuncular, cennetin krallığı filminin yönetmeni, cennetin krallığı film müzikleri, cennetin krallığı türkçe dublaj izle, cennetin krallığı filmini türkçe izle, cennetin krallığı filmi hakkında, Kingdom of Heaven izle, Kingdom of Heaven filmi, Kingdom of Heaven film müzikleri, Kingdom of Heaven oyunları, Kingdom of Heaven altyazılı, Kingdom of Heaven torrent, Kingdom of Heaven indir, Kingdom of Heaven download, ...

0 yorum: