4 Ağustos 2010 Çarşamba

Mum Kokulu Kadınlar Filmini İzle (Hande Ataizi / Halil Ergün / Sevtap Parman)

0 yorum


Mum Kokulu Kadınlar, 1996 yılı yapımı sinema filmi.

Hande Ataizi'nin mesleki kariyerinde sivrildiği Mum Kokulu Kadınlar, İrfan Tözüm yönetmenliğinde çekildi. Mete Özgencil'in eserini yazarla birlikte senaryolaştıran Tözüm, filminde görsel erotizme yer vermiştir. Film etkileyici müzikleri nedeniyle hem övgü hem eleştiri aldı. Yayınlandığı dönemde bir televizyon kanalının RTÜK tarafından kapatma cezası uygulandığı film, Yasemin Alkaya'nın başarılı oyunculuğunun genel kanı olarak ortaya çıktığı, aldığı ödüllere karşın, sert eleştirilere hedef olan bir yapım olarak Türk Sinema Tarihinde yerini almıştır.


1940'lı yıllardan 1970'lere uzanan bir zaman diliminde, aynı çevrede birbirlerinden habersiz olarak yaşayan dört kadın ve bir erkeğin acıları, aşkları ve cinselliklerinin dramatize edilerek, intiharı da içeren olaylar, cinayete varan boyutlarda hızlı gelişmelere sahne olacaktır.


Ödülleri

  • Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1996, "En İyi Kadın Oyuncu," Yasemin Alkaya
  • Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1996, "En İyi Kadın Oyuncu," Hande Ataizi.
  • Adana Altın Koza Film Festivali, 1996, "En İyi Müzik", Can Hakgüder
  • Adana Altın Koza Film Festivali, 1996, "En İyi Kadın Oyuncu," Yasemin Alkaya
  • Adana Altın Koza Film Festivali, 1996, "En İyi Erkek Oyuncu," Halil Ergün

Oyuncular ve Karakterler

OyuncuRolü
Halil Ergünİhsan - Ahmet - Metin
Hande AtaiziBelkıs
Selma GüneriFatma
Sevtap ParmanAvukat Gül
Yasemin AlkayaGülizar
Ceren ErginsoyNatalie
Murat CoşkunerHilmi
Hülya KarakaşFüsun
Ülkü ÜlkerÜlkü
Ayşen Tekin
Melike Tözüm
Arslan Kaçar
Nur KulakoğluFatma
Melodi TözümGülizar
Muhteşem Tözüm






Mum Kokulu Kadınlar, Mum Kokulu Kadınlar izle, Mum Kokulu Kadınlar filmi, Mum Kokulu Kadınlar filmini izle, Mum Kokulu Kadınlar seyret, Mum Kokulu Kadınlar full, Mum Kokulu Kadınlar full izle, Mum Kokulu Kadınlar google video, Mum Kokulu Kadınlar hande ataizi, Mum Kokulu Kadınlar halil ergün, Mum Kokulu Kadınlar hande ataizi izle, Mum Kokulu Kadınlar filmini full izle, Mum Kokulu Kadınlar indir, Mum Kokulu Kadınlar konusu, Mum Kokulu Kadınlar cd1, Mum Kokulu Kadınlar cd2, Mum Kokulu Kadınlar fragman, Mum Kokulu Kadınlar film izle, Mum Kokulu Kadınlar video, Mum Kokulu Kadınlar filminden çok özel görüntüler, Mum Kokulu Kadınlar filmini indirmeden izle, Mum Kokulu Kadınlar online izle, Mum Kokulu Kadınlar sevtap parman, Mum Kokulu Kadınlar rapidshare, Mum Kokulu Kadınlar youtube, Mum Kokulu Kadınlar torrent, ...

0 yorum: