15 Ağustos 2010 Pazar

İndiana Jones: Son Macera (Online Sinema İzle)

0 yorum

Indiana Jones: Son Macera (İngilizce: Indiana Jones and the Last Crusade; orijinal Türkçeadı: Indiana Jones ve Son Haçlı Seferi), yönetmenliğini Steven Spielberg'in yaptığı, George Lucas'ın yürütücü yapımcılığını ve yardımcı senaristliğini yaptığı 1989 yapımı macera filmidir.

Harrison Ford'un başrolde olduğu filmde Sean Connery, Denholm Elliott, Julian Glover ve River Phoenix yan rollerde yer almıştır. Indiana Jones ve babasının, Kutsal Kase'yi Nazilerin eline geçmeden önce bulmak için yaşadığı maceraların anlatıldığı yapım, serinin ikinci filmi Indiana Jones: Kamçılı Adam'dan beş yıl sonra vizyona girmiştir. Müzikleri John Williams tarafından hazırlanmıştır. Senaristlerden Tom Stoppard'ın adı jenerikte geçmemiştir. 1989 yılının en çok hasılat yapan filmidir." En İyi Efekt" ve "En İyi Müzik Efekti Kurgusu" dallarında Akademi Ödülü kazanırken "En İyi Müzik, En İyi Orijinal Müzik" ve "En İyi Ses" dallarında aday olmuştur. Film toplamda beş ödül kazanırken, on yedi defa da aday gösterilmiştir. IMDB sitesinde 8,3 puanla "En İyi 250 Film" listesinde 103. sıradır. Rotten Tomatoes sitesinde puanı %89'dur.



Konu

Onun maceralı hayatının başları: 13 yaşındaki genç izci Indiana Jones (River Phoenix) Son Macera 'da Coronado'nun haçını alırken

Film 1912 yılında, Utah şehrinin izcilerinden biri olan genç Henry Jones Jr.'ın (River Phoenix) hırsızlardan çaldığı bir eski haçı müzeye geri götürmek istemesiyle başlar. Jones, kazı yapmakta olan ekipten haçı çalar. Tam oradan uzaklaşmak üzereyken hırsızlar onu farkeder. Jones hızla kaçmaya başlar ve dışarı çıktığında kimseyi bulamaz. Hemen bir ata binen Jones hırsızlardan kaçmak için bir trene atlar. Burada hırsızlardan kaçarken bir vagonda yılanlar ile kalır ve onun yılan korkusunun nereden başladığı anlaşılır. Başka bir vagonda bir aslan ile yalnız kalan Jones'un kırbaç merakının nereden geldiği de buradan öğrenilir. Indiana aslan ile yalnız kaldığı vagondan hırsızların yardımı ile kurtulur. Hırsızlardan biri Indy'den haçı almak isterken yılanı alır ve bu sırada oluşan karmaşadan faydalanan Indy, sihirbazlık malzemelerinin olduğu bir bölüme geçer. Orada bir kutunun içine girer. Hırsızların lideri içeri geldiğinde kutuyu açar fakat Jones'u bulamaz. Indiana hızla trenden uzaklaşır. Babası Henry Jones'un (Sean Connery) yanına gelen Jones haçı müzeye götürmek ister fakat gelen görevliler haçı Indy'den alır ve sahibine verir. Hırsızların lideri de başındaki şapkayı Indiana Jones'un başına takar.

Indiana Jones (Harrison Ford) haçı seneler önce kaptırdığı kişiden geri alır ve üniversitenin müzesine götürür. Ardından Kutsal Kase'yi arayan zengin koleksiyoncu Walter Donovan, Jones'tan yardım ister. Yardım istedikleri ilk kişinin Naziler tarafından kaçırıldığını söyleyen Donovan, bu sefer Indy'den yardım ister. Fakat Jones da ona babasına gitmesini önerir ve kaçırılan kişinin babası olduğunu öğrenir. İtalya'ya müze müdürü ve yakın arkadaşı Marcus Brody ile giden Indy, babasından Kutsal Kase ile ilgili bir harita alır. Indiana, Dr. Elsa Schneider ile bir kütüphaneye gider ve babasının bıraktığı ipucunu çözer. Kütüphanede bulduğu işaretin altına inerek Kutsal Kase'nin haritasını bulur. Kase'nin koruyucuları, Jones'u bu işten uzaklaştırmak için orayı ateşe verir. Indiana ve Schneider oradan kaçarlar ve tekne binip koruyucular ile bir kaçma-kovalamaca yaşarlar. Koruyuculardan biri olan Kazım'ı bir geminin pervanesine yaklaşırken sorguya tutan Indy, onların kasenin koruyucuları olduğunu ve kötü adamlar olmadıklarını öğrenir. Dr. Elsa Schneider ile işbirliği yapan Indiana, Nazilerin esiri olan babasını bulur. Ancak bu sırada Schneider kaybolur ve onu bulmaya gider.

Onu bulan Indy,Walter Donovan'ın ve Schneider'in aslında Naziler ile çalıştığını öğrenir ve babasının Kase ile ilgili çalışmalarının bulunduğu defteri onlara vermek zorunda kalır. Fakat defterin ön önemli sayfaları koparılmıştır. Indiana o sayfaları Marcus Brody'ye verdiğini söyler ve onun hakkında bazı yalanlar söyler. İskenderun'a giden Brody'yi Sallah karşılar fakat Naziler Brody'yi kaçırmayı başarırlar. Oğlu ile sandalyeye bağlanan Henry Jones kurtulmaya çalışırken bir yangına sebebiyet verir. Bir kurtulmaya çalışan Indiana gizli bir geçit bulur. Bu geçitte Naziler ile mücadele eden Indy oradan da kaçmayı başarır. Dışarı çıkan Indiana bir tekneyi çalıştırır ve babası tekneye biner. Fakat Indiana babasını oradan çıkarır çünkü bu Naziler için bir tuzaktır. İkili bir motora binerler ve oradan uzaklaşırlar. Yolda motorsikletli askerler ile mücadele ederler ve kurtulmayı başarırlar.

Fakat Henry Jones'un defteri Nazilerde kaldığı için geri dönmek zorunda kalırlar. İkili Berlin'e giderler. Indiana bir Naziden üniformasını çalar ve defteri Dr. Elsa Schneider'den geri alır. Indy, Schneider'ın yanından hızlıca uzaklaşırken önüne dikkatlice bakmaz ve Adolf Hitler'e çarpar. Indy'nin elindeki defteri alan Hitler bunu kendisine imzalaması için uzatıldığını sanır ve imzalar. Indiana ve babası bir zepline binerek Berlin'denAtina'ya gitmeye karar verirler. Fakat burada da Naziler ile karşılaşan Joneslar zeplinden bir uçağa binerek uzaklaşırlar. Uçarken diğer Nazi pilotlarıyla da savaşırlar. Düşman uçakları ateş ederek düşürmeye çalışan Henry Jones yanlışlıkla kendi uçaklarını vurur ve bir plaja düşerler. Henry Jones şemsiyesi ile plajdaki kuşları kovalar ve korkudan kaçmaya başlayan kuşlar Nazi uçaklarına çarpıp düşürürler. Joneslar daha sonra Sallah'ı da alarak Nazilerin elindeki Marcus Brody'i kaçırırlar.

Albay Vogel (sol), Donovan (sağ) ve Elsa Schneider (ortada)

Kutsal Kase'yi bulmak için haritadaki yere giden ekip burada Naziler ve Walter Donovan ile karşılaşırlar. Donovan, Henry Jones'u vurarak Indiana'yı kutsal kaseyi almak için gitmeye mecbur bırakır. Indiana yol boyunca babasının defterinde de yer alan bulmacaları çözerek ilerler ve kaselerin ve onların koruyucusunun olduğu yere varır. En son bulmaca ise hangi kaseninİsa'nın kutsal kasesi olduğudur. Indiana'ın ardından Walter Donovan ve Dr. Elsa Schneider de gelirler. Schneider, seçtiği altın kaseyi Donovan'a verir. Sonsuz hayata kavuşma dileğiyle kaseden su içen Donovan, isteğinin aksine çabucak yaşlanarak ölmeye başlar. Indiana ise tahta olan kaseyi seçer ve babasına götürür. Donovan tarafından vurulan Henry Jones'un yarası iyileşir.

Sonra yer çatlamaya ve ayrılmaya başlar. Kaseyi alabilmek için kendini çok zorlayan Schneider yere düşer. Schneider'i kurtarmaya çalışırken kendi düşen Indy de yakınındaki kaseyi alabilmek için kendini zorlar fakat babasının isteğiyle vazgeçer. Joneslar, Sallah ve Marcus Brody mağaradan çıkarlar. Hepsi kendi atlarına binerler. Brody yanlışlıkla atını hareket ettirir ve ona hakim olamaz. Ardından Güneş'in batışı eşliğinde ekip, çölde yavaşça kaybolur.


  • IMDB Puanı:
    8.3/10
  • Yapım:
    1989 ~ ABD, Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya, Ürdün
  • Tür:
    Aksiyon, Fantastik, Gerilim, Komedi, Macera
  • Yönetmen:
    Steven Spielberg
  • Senaryo:
    George Lucas, Philip Kaufman, Menno Meyjes, Jeffrey Boam
  • Yapımcı:
    George Lucas, Frank Marshall, Arthur F. Repola, Robert Watts



Indiana Jones: Son Macera, Indiana Jones: Son Macera izle, Indiana Jones: Son Macera atv, Indiana Jones: Son Macera filmi, Indiana Jones: Son Macera filmini izle, Indiana Jones: Son Macera online izle, Indiana Jones: Son Macera full izle, Indiana Jones: Son Macera indirmeden izle, Indiana Jones serisi, Indiana Jones: Son Macera sinemalar, Indiana Jones: Son Macera film bilgileri, Indiana Jones: Son Macera türkçe dublaj izle, Indiana Jones: Son Macera alt yazılı izle, Indiana Jones: Son Macera atv izle, Indiana Jones: Son Macera tv de bugün, Indiana Jones: Son Macera televizyonda izle, Indiana Jones: Son Macera web tv, Indiana Jones: Son Macera atv canlı izle, Indiana Jones: Son Macera 15 ağustos pazar atv de, Indiana Jones: Son Macera filminin oyuncuları, Indiana Jones: Son Macera konusu, Indiana Jones: Son Macera hakkında, Indiana Jones: Son Macera filmini online izle, ...

0 yorum: