4 Ağustos 2010 Çarşamba

Dünya Ticaret Merkezi - World Trade Center

0 yorum

Dünya Ticaret Merkezi Filminin Konusu

11 Eylül 2001 sabahı New York alışılmadık derecede sıcak bir güne başlamaktadır. Liman koruma polisi Will Jimeno’nun aklında kişisel izin gününü en sevdiği hobisi olan okçuluğa ayırmak vardır. Ancak ani bir kararla o gün çalışmaya karar verir. Öte yandan New York Limanı Polis Departmanı’nın deneyimli komiser yardımcılarından John McLoughlin de günlük görevinin ayrılmaz parçası olan 1 buçuk saatlik devriye görevine hazırlanmaktadır. Polis arkadaşlarıyla birlikte Manhattan’ın yolunu tutarlar. Görünüşte herhangi bir gün gibidir ama hiç de öyle olmayacaktır.

Dünya Ticaret Merkezi’ne düzenlenen saldırının hemen ardından kulelere giden ilk ekip, New York Limanı Polis Departmanına bağlı tim olur. Aralarında McLoughlin ile Jimeno’nun da bulunduğu beş kişi binalara girer. Kulelerin çökmesi üzerine enkazın altında mahsur kalırlar. McLoughlin ile Jimeno mucizevi şekilde hayatta kalmıştır. Ancak çöken kulelerin enkazının 6,5 metre altında beton ve metal yığınları arasında mahsur durumdadırlar. Birbirlerine göremedikleri halde enkaz arasından gelen seslerden diğerlerinin de hayatta olduğunu anlarlar. Sonraki 12 saat boyunca McLoughlin ile Jimeno birbirlerine ailelerini, polis örgütündeki hayatlarını, umutlarını ve hayal kırıklıklarını anlatarak hayata tutunmaya çalışırlar. Oliver Stone imzalı “World Trade Center – Dünya Ticaret Merkezi”nde enkaz altında hayata tutunmaya çalışan fedakar insanların öyküsü anlatılır.

Filmde ayrıca enkazda sıkışıp kalan iki polisin eşleriyle (New York’ta Donna McLoughlin ve New Jersey’da Allison Jimeno) çocuklarının yaşadığı derin acıların portresi çizilir. Sevdiği insanlardan hiçbir mesaj veya haber alamayan yakınlarının cehenneme dönen yaşamı gözler önüne serilir.

Ayrıca 11 Eylül gecesi iki polisi enkaz arasında bulan Connecticut’lu eski denizci Dave Kernes’in imkansızı başarma çabaları; 12 saat devam eden kurtarma operasyonuna hayatları pahasına katılan itfaiyecilerin, polislerin ve sağlık görevlilerinin yaşadığı stres dolu anlar görüntülenir.

Yönetmen :Oliver Stone
Senaryo :Andrea Berloff, John McLoughlin
Oyuncular :Maria Bello, Connor Paolo, Anthony Piccininni, Alexa Gerasimovich, Morgan Flynn
Filmin Türü :Dram, Tarih
Orijinal Adı :World Trade Center
Yapımcı Firma :Paramount Pictures
Yapım Yılı :2006
Yapım Ülkesi :ABD
Orijinal Dili :İngilizce
Filmin Süresi :129 dakika


Dünya Ticaret Merkezi, Dünya Ticaret Merkezi izle, Dünya Ticaret Merkezi film, Dünya Ticaret Merkezi filmi, Dünya Ticaret Merkezi filmini izle, Dünya Ticaret Merkezi seyret, Dünya Ticaret Merkezi online sinema izle, Dünya Ticaret Merkezi kesintisiz izle, Dünya Ticaret Merkezi indirmeden izle, Dünya Ticaret Merkezi full izle, Dünya Ticaret Merkezi filmini full izle, Dünya Ticaret Merkezi atv, Dünya Ticaret Merkezi atv de bugün, Dünya Ticaret Merkezi yayın akışı, Dünya Ticaret Merkezi atv canlı izle, World Trade Center, World Trade Center izle, World Trade Center filmi, World Trade Center türkçe dublaj, World Trade Center türkçe izle, World Trade Center sinemalar, World Trade Center altyazılı, World Trade Center fragman, ...

0 yorum: